Sangbøger

Sangbøger er essentielle når man har børn. Allerede fra dine børn er helt små, ja faktisk helt fra de er inde i maven, kan det betale sig at synge for barnet. Det kan være med til at barnet kan genkende dig og sin stemme på den anden side af maven, og når du skal putte din baby vil det virke beroligende. Holder du fast kan godnatsange være det bedste middel til at få dine børn til at blive trætte og falde i søvn fra 0-7-års alderen.

Sangbøger fås mange forskellige udgaver og en af de mest populære sangbøger til børn er “De Små Synger” der ofte gives i dåbsgave eller 1-års gave. I nogle familier er det også en bog der går i arv. Det er en bog med mange klassiske børnesange og melodier i, der giver dig som forældre et godt udvalg af sange du kan synge for dit barn. Personligt kan jeg også anbefale højskolesangbogen, hvid du kender nogle sange i denne.

Som babybog er “De Små Synger” nok ikke den bedste for baby at læse, men der findes en del andre sangbøger der er bedre egnet til babyer. Det er f.eks. en af de populære sangkufferter med papkort i der er har sangteksten til sange som “Der bor en bager” og “Bjørnen sover”, samt en flot illustration. Man kan også få babybøger med melodier til klassiske børnesange, så det fungerer ligesom lydbøger til babyer hvor man kan trykke et sted for at afspille melodien og synge med på sangen som forældre.