Underholdning til baby i bilen

En biltur med børn kan være lang, men der findes i vores dage masser af underholdning til børn i bilen. Når det kommer til babyer kan det dog være lidt sværere at finde ud af hvad man skal underholde med, til gengæld vil de fleste babyer sove det meste af et køretur da det virker beroligende for dem.

Men hvad gør du i de situationer hvor din lille baby bare er utilfreds, selvom du har valgt den bedste autostol der sørger for god sidde/ligge-stilling og gjort alt hvad du kunne for at forberede dig på en god biltur med din baby? Mad har du sikkert sørget for der er nok af, men herunder er der et par gode råd du måske kan bruge.

Hav sansestimulerende legetøj med lyd med i bilen

Legetøj der kan røres ved og larmes med er noget af det der er mest interessant for en baby. Du kan finde bøger med lyd, apparater der kan trykkes på, bamser der kan spille musik og meget mere der kan være meget underholdende for en baby.

Pak altid bilen med lidt forskelligt legetøj, da det er umuligt at forudsige hvad en baby finde interessant og hvornår.

Brug bilens stereo til at afspille musik

Musik er er for alle aldre, og det kan bestemt også være noget for en baby. Det kan virke beroligende, distraherende eller opkvikkende.

Du kan vælge at afspille rolig musik, og syng gerne med på det som forældre da barnet kender og elsker din stemme. Du kan også vælge at spille diverse kendte børnesange, men vigtigst er det nok at det er noget genkendeligt, hvis du skal underholde din baby i bilen.

Det er altid en god idé også at bruge din egen stemme til at synge en sang eller to, da dit barn nok er vant til at høre en godnatsang og vil finde det beroligende i en vis grad.

Snak med din baby

Din stemme er ofte noget af de mest beroligende, selvom det ikke altid virker, så kan dit barn godt lide at høre din stemme. Du kan der for snakker om de ting i køre forbi, hvad du ser og hvor i skal hen.

Føler du det svært at have en samtale kørende med en baby, forståeligt, så kan du have små babybøger med som du kan fortælle og læse højt fra.

Stop op og stig ud af bilen

Den sidste go-to mulighed, hvis det bare ikke er muligt at få din baby til at falde til ro i bilen, er at stoppe bilen. Kør ind på den nærmeste parkeringsplads, tankstation, rasteplads el.lign. og tag en pause.

Stig ud af bilen, lad din baby se noget andet, foretag jer noget andet. Måske kan du få dit barn til at fald i søvn hos dig mens i er ude af bilen og placerer det tilbage i autostolen når i skal fortsætte videre på bilturen. Derfra vil i så forhåbentlig have et par timers ro.

Skriv en kommentar